Pregled, letnik 6: 15. november 2007

Pregled, letnik 6: 15. november 2007


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

V tej veliki dvojni biografiji Anka Muhlstein preučuje nemiren odnos med Elizabeto I. Angleško in Marijo, kraljico Škotske. V tem času so na edinstven način oba prestola britanskih otokov zasedle ženske, kar je prvič v ospredje postavilo vprašanje kraljevskih soprogov. Zgodba o teh dveh kraljicah je ena najbolj fascinantnih v britanski zgodovini.

Thomas Carlyle je bil pomembna osebnost v viktorijanski literaturi in edinstven komentator življenja devetnajstega stoletja. Rojen v skromnih okoliščinah v škotski vasici Ecclefechan leta 1795, je njegov vzpon do slave zaznamovala ostra odločnost in razvoj izrazitega literarnega glasu. V tej jasni, verodostojni in berljivi biografiji John Morrow sledi Carlylejevi osebni in intelektualni karieri. Njegovo delo je bilo obsežno, preroško in nenehno zahtevno, od osupljive psevdo-avtobiografije "Sartor Resartus" do velikih zgodovinskih del o francoski revoluciji in "Frideriku Velikem" ter do radikalnih političnih manifestov, kot so "Brošure zadnjih dni". "Thomas Carlyle" je poročilo o njegovem delu in njegovem življenju, vključno s slavnostjo kot modrecem iz Chelseaja in njegovo burno poroko z Jane Welsh Carlyle.

Nagrajena biografinja Jenny Uglow nadaljuje knjige o Elizabeth Gaskell, Williamu Hogarthu in Lunarnem društvu z življenjem Thomasa Bewicka. Jenny Uglow v "Nature's Engraver" pripoveduje zgodbo o kmetovem sinu iz Tynesideja, ki nikoli ni ugajal slavi, vendar je revolucioniral graviranje na les in vplival na knjižno ilustracijo v naslednjem stoletju. To je zgodba o nasilnih spremembah in radikalni politiki, o Newcastlu in Tyneu, delavnicah in družinskem življenju, rudnikih in ruševinah, morju in hudih zahodnih vetrovih - potovanje v preteklost, katere energija in moč nas še vedno preganjata in začetek naše trajne obsedenosti s svetom narave.

Dobrodošli v čudovitem svetu Harryja Gordona Selfridgea (1856-1947): očeta sodobne trgovine na drobno, filanderja, igralca iger na srečo, dandyja in največjega razstavljavca, ki ga je svet potrošnikov sploh poznal. V nakupovanju, zapeljevanju in gospodu Selfridgeu je vrvež Amerike na prelomu stoletja navdušeno navdušila legenda modne PR Lindy Woodhead, ko se nam predstavijo moški, ki so ustvarili prve veleblagovnice-kar je Zola poimenoval "velike katedrale". nakupovanje '. Mladi gospod Selfridge se je svoje trgovine učil v nastajajoči metropoli v Chicagu - takratnem Dubaju - kjer so se bogastva izgubljala tako hitro, kot so nastala bogastva. Ko se je leta 1907 preselil v London, je Harry Selfridge preživel pretres prve svetovne vojne in bleščeče presežke dvajsetih let prejšnjega stoletja, ko je izgubil milijone pri igralnih mizah v Franciji, preden so ga leta 1939 izrinili iz trgovine. Njegovi zapeljivi talenti so segali veliko dlje kot tudi v trgovini, saj je z leti nabral obsežen seznam spremljevalk. Temu neukrotljivemu moškemu je bila "trgovina gledališče, kjer se je zavesa dvignila ob deveti uri": Nakupovanje, zapeljevanje in gospod Selfridge pripovedujeta zgodbo o tem, kaj se je zgodilo, preden je zavesa padla.


Pregled, letnik 6: 15. november 2007 - Zgodovina

Prosimo, da to težavo posredujete svojim prijateljem in sodelavcem. Vsakdo se lahko brezplačno naroči:
Naročite se

Gary Polland
3411 Richmond Ave., Ste. 770
Houston, TX 77046
(713) 621-6335
E-naslov

VESEL ZAHVALNI DAN! Volitve 2007 - Zlobni trendi konservativcev

Nizka udeležba in povečanje porabe, financirano z izdajo obveznic, so zaznamovali letošnji volilni cikel v Teksasu.

Konzervativni zastoji v mestni hiši v Houstonu so se zgodili predvsem zaradi neinspiriranega, neinformiranega volilnega telesa s splošno šibkejšimi konzervativnimi kandidati ali več konservativci, ki so se zbrali na določenih rasah. Zanimivo je, da je pri tako nizki udeležbi konzervativni pritisk lahko obrodel sadove, a ni.

Kar zadeva obveznice, so šolski okrožji, za katere volivci menijo, da delajo dobro, zmagali z lahkoto. Tisti, ki niso, kot je neodvisno šolsko okrožje Houston, so se borili in bi jih lahko premagali z bolj konzervativnim nasprotovanjem.

Baza GOP ostaja obupana in še huje, obstajajo grozljivi trendi za prihodnost Teksasa. V Virginiji, kjer je vlada v zadnjih nekaj letih močna, a oslabljena, so demokrati prevzeli državni senat in se v parlamentu močno pobrali. Zastrašujoč trend je prišel do velikega pobiranja na primestnih območjih, tradicionalno na območjih GOP, plima pa se je razširila tudi na zunanje predmestje.

Če ta scenarij prenesete v Teksas, se konservativcem to obsodi.

Kaj torej storiti? Leto 2008 za teksaške konservativce so vsestranske volitve. Moramo najti prave kandidate, jih podpreti in dati bazi GOP razlog za navdušenje in motivacijo. Trenutno smo na treh izpraznjenih pnevmatikah, zbiranje sredstev je v stranišču in računati na tek proti Hillary Clinton ni dovolj. Več o tem v prihodnjih številkah TCR.

Energetska zadostnost ZDA
Odvisno od Zelenih
Avtor: Bud Schauerte

Narod dolguje "zelenim" veliko hvaležnost. Tisti enosmerni okoljski aktivisti, ki so z leti dosegli opazen uspeh pri prebujanju javnosti za ekološke zlorabe prejšnje, neprevidne in bolj potratne družbe.

Kdo se ni trznil, ko je videl, da se oblaki tovarniškega dima naselijo nad zadušljivim mestom, ali se je zgrozil ob pogledu na industrijsko odplako, ki se odvaja v tok sladke vode, ali pa je zadihal oster vonj, ki ga proizvajajo kemikalije v procesu rafiniranja? (Na misel mi pridejo rafinerije in kemične tovarne ob kanalu Houston Ship Channel v petdesetih letih.)

Če ste v starosti, ko ti incidenti in drugo okoljsko nepremišljeno ravnanje niso povsem znani, se zahvalite pionirjem tega, kar je postalo znano kot "zelena revolucija". Ta pisatelj je dovolj star, da je videl, vonjal in okusil škodljivo opeklino, ki je nastala zaradi presežkov pred leti neomejene kemične predelave.

Večinoma neorganizirani v zgodnjih 1900 -ih, vendar daleč od mirovanja, so se zeleni začeli združevati v zgodnjih 40 -ih in 50 -ih letih prejšnjega stoletja s pametnim spoznanjem, da v naši demokraciji brez politične moči ni mogoče doseči veliko. To je bilo dragoceno znanje, ki ga je prvotno naučil in ustvarjalno uresničil 115-letni klub Sierra, ki je desetletja nadlegoval državne in zvezne uradnike, obenem pa je dobil impresivne zakonodajne zmage, ki so ustvarile, izboljšale in razširile narodne javne parke.

Zelena revolucija je bila na široko odprta kot cerkvena vrata. Vsak, ki je šel skozi, se je počutil potrebnega. Najboljši in najsvetlejši, mladi in stari, republikanci in demokrati so kmalu ustvarili volilno enoto, za katero so politiki menili, da je nastala v nebesih. Še vedno. Tudi ko se danes pojavijo sumi o njihovih motivih, okoljsko gibanje ohranja ogromno politične moči na državni in zvezni ravni.

Zaradi pomembnih zakonodajnih zmag v ameriškem kongresu se je okoljevarstveno gibanje počutilo nedotakljivo, skoraj božansko. Zeleni vpliv na zakon obsega vse sestavne dele ameriške družbe.

Zakon o nadzoru onesnaževanja zraka, 1955, Zakon o nacionalni okoljski politiki, 1969 Zakon o divjini, 1964 Zakon o nadzoru strupenih snovi, 1976 Zakon o nadzoru onesnaževanja vode, 1972 in ustanovitev Super sklada leta 1980 so nekateri novi zakoni, ki so povečali vpliv okoljskega gibanja, zlasti 750.000 članov kluba Sierra, od začetka prevladujoči igralec zelene revolucije.

Z egom, okrepljenim v desetletjih zakonodajnih zmag, so klub Sierra in druge take skupine podale neupravičeno domnevo, da je omejevanje proizvodnje nafte v ZDA-in hkrati industrijska rast-moralna odgovornost, ki ima prednost pred nacionalno varnostjo in našim življenjskim standardom .

Zeleni vpliv zdaj prežema vse vidike poslovanja in trgovine našega naroda. To se kaže v neskončnih in dragih študijah vplivov na okolje, težkih regulativnih obremenitvah za vse oblike gradnje in okornih omejitvah proizvodnje in prevoza surove nafte v vseh pokrajinah in na morju, kjer je bila nafta že najdena.

Cinično, klub Sierra na svoji spletni strani navaja nesmiselno trditev, da je trenutno pomanjkanje zmogljivosti za rafiniranje nafte v ZDA zarota naftne industrije "za omejitev ponudbe in povečanje dobička". Ne glede na to, da so samo v obdobju 2006 do 2012 nacionalne rafinerije surove nafte prisiljene upoštevati 14 novih in velikih okoljskih programov, ki omejujejo gradnjo novih ameriških rafinerij nafte, poroča The Wall Street Journal.

ZDA si ne morejo več privoščiti razkošja, ko NE izkoriščajo razpoložljivosti fosilnih goriv, ​​najbolj vsestranskega in bogatega vira energije na svetu. Načrt omejitev rasti kluba Sierra Club in podobnih okoljskih skupin ne sme dopustiti, da bi prevladali nad nacionalnimi potrebami po energiji. Življenjski standard in nacionalna varnost ZDA sta odvisna od zanesljivih, dolgoročnih in ekonomskih virov moči.

Danes zaskrbljeni ljudje znova odkrivajo možnosti gospodarskega izkoriščanja katranskega peska v Kanadi in nafte iz skrilavca v Venezueli, globoko zakopane v Koloradu, Utahu in Wyomingu ter obilne zaloge premoga v ZDA, ki naj bi trajale več kot 500 let. Toliko premoga, da zalog ni mogoče natančno oceniti. (Teksas ima devete največje zaloge premoga v državi.)

Pretvarjanje premoga v tekoče ogljikovodike, kot sta bencin in nafta, je proces, razvit in izpopolnjen pred skoraj stoletjem. To je bil glavni vir goriva, ki ga je nemški vojni stroj uporabljal med drugo svetovno vojno.

Premog, katranski pesek in olje iz skrilavca stanejo več, da se pretvorijo v tekočine. Prav tako je postopek pretvorbe potencialno bolj škodljiv za okolje. Toda ob sedanji ceni približno 100 USD na sod za surovo nafto so vsi trije viri ogljikovodikov postali konkurenčna alternativa surovi nafti.

ZDA so največji svetovni proizvajalec energije, porabnik in neto uvoznik energije. Je enajsta na svetu po zalogah nafte, šesta po zemeljskem plinu in prva po premogu. Približno 20% ameriške energije proizvede jedrska energija. (V Franciji je približno 80% energije države jedrska.)

Včeraj so pomembni prispevki k obnovi in ​​vzdrževanju naravnega okolja prispevali tisti, ki so se pridružili in sodelovali v zeleni revoluciji v štiridesetih in petdesetih letih. Ta revolucija, ki zahteva čistejše in bolj zdravo okolje, je že zdavnaj. Danes ga je nadomestil cilj omejene nacionalne rasti.

Ne sme biti dovoljeno, da postane dediščina našega naroda.

Bud Schauerte je urednik in neodvisni zavarovalni agent v Austinu v Teksasu. Schauerte je služil kot zvezni upravitelj zavarovanja v zvezni upravi za obvladovanje izrednih razmer pri nekdanjem predsedniku Georgeu Bushu, leta 1996 pa je bil tudi glavni administrator volitev za republikansko stranko okrožja Travis.

Srednje javno izobraževanje:
Je to vse, kar dobivamo?
Avtor: Brian Ettinger

Trenutno stanje javnega izobraževalnega sistema v Teksasu in po vsej državi je spodbujanje naših študentov k delu na povprečni ravni. Javne šole so včasih učile naše učence, da si prizadevajo doseči svoj polni potencial, vendar so se ti cilji v zadnjih 40 letih porušili.

V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je naš javni izobraževalni sistem razvil učni načrt, s katerim so naše učence od 1. do 12. razreda naučili, da so spretni bralci, pisatelji, matematiki in drugi tečaji, kar je otroke naučilo, da lahko dosežejo svoj akademski potencial. Po osnovni in srednji šoli so bili oblikovani programi, ki so študentom zagotovili osnovno podlago, zato so v srednji šoli lahko vzeli akademski učni načrt, ki bi vodil na fakulteto ali trgovski program za učenje poklica.

Nekako v naslednjih desetletjih je premik prioritet povzročil študente, ki niso pripravljeni v celoti izkoristiti svojega potenciala. To bo vplivalo na sposobnost naše države in nacije, da tekmujeta v svetovnem gospodarstvu. Javno izobraževanje je spodletelo in še naprej spodkopava naše otroke, saj jim ne zagotavlja znanja in spretnosti za uspeh.

Eno od glavnih vprašanj, ki vplivajo na tipično ameriško učilnico, je sistem, znan kot inkluzija, ki postavlja dijake s posebnimi izobraževanji v najmanj omejevalno okolje. Ta nastavitev je običajno običajna učilnica z učenci povprečnih ali večjih sposobnosti. Učitelji morajo učni načrt prilagoditi različnim potrebam vseh teh učencev. Preizkusi so spremenjeni tako, da bo večina učencev uspešno opravila, ugled posameznih šol in njihovih okolišev pa ne trpi. Učitelji posebnega izobraževanja morajo načrtovati in poskušati zadovoljiti akademske potrebe študentov, ki nastopajo na različnih ravneh v svojih učilnicah. Ne zagovarjam ločevanja specialnošolcev od šolske populacije. Obstaja veliko različnih diagnoz, kot so ADD, ADHD, avtizem, disleksija in Downov sindrom, ki spadajo pod okrilje posebnega izobraževanja. Zelo častno je misliti, da bi se s tem, ko bi te učence postavili v običajno učilnico, asimilirali in bi lahko sledili oblikovanemu učnemu načrtu. Vzgojitelji, ki so pripravili ta sistem, nimajo pojma, kaj mora povprečen učitelj narediti, da pripravi učne načrte in predstavi delo, da se bodo učenci lahko naučili predmeta. Prisotnost dijakov s posebnimi izobrazbami v razredu je moteč dejavnik in ni pravičen za učitelje ali študente. Vendar se je to izkazalo za nerealno in skoraj nemogoče pričakovanje tako za učence kot za učitelja.

Ustrezna alternativa vključevanju bi bila določitev nekaterih šol v okrožju kot "odprtih kampusov". Ta spletna mesta bi tesno sodelovala z magistrskimi učitelji in starši pri razvoju izobraževalnih načrtov, ki bi tem učencem pomagali doseči polni potencial. Ta načrt bi povečal davčne dolarje, porabljene za izobraževanje vseh študentov. Šolski okoliši v zvezni državi Teksas so odgovorni za te učence do starosti 22 let. star. Želel bi, da se naši davčni dolarji pametno porabijo in zagotovijo usposabljanje, da se ti študenti dobro zaposlijo in dosežejo enak uspeh kot kateri koli drugi študent.

Dokler bodo naše učilnice poskušale zadovoljiti široko paleto potreb toliko različnih študentov, bodo trpeli izobraževanje in redni učenci. Teh učencev ne bi smeli kaznovati zaradi izgube časa pouka, ki ga zdaj porabijo za študente specialnega izobraževanja.

Vem, da bi bralec ob branju tega članka lahko ocenil, da poskušam ločiti študente specialnega izobraževanja od običajne populacije. To ne drži in vsak vzgojitelj, ki si bo vzel čas za obisk z učitelji, vključno z učitelji Special Ed, bo razumel dilemo, pod katero delajo. Nisem vzgojitelj niti učitelj, ampak starš in sem videl svoje tri otroke skozi šolski sistem javnega izobraževanja v zvezni državi Teksas.

Ne pozabimo na to, da je namen javnega šolskega sistema našim učencem zagotoviti najboljši izobraževalni program, da se naučijo in dosežejo svoj potencial za produktivne odrasle.

Naj država Teksas vodi narod tako, da se znebi sistema vključenosti, ki je bil popoln neuspeh in bo v naslednjih desetletjih in še naprej povzročal neuspeh naših študentov.

Brian Ettinger sodeluje kot urednik TCR -ja in odvetnik, močan konservativec in zaskrbljen državljan glede prihodnosti Amerike.

PRIŠE 2. decembra 2007 na kanalu 8 PBS v Houstonu v Teksasu - The Connection - Red, White & Blue, na katerem bodo nastopili urednik TCR Gary Polland in liberalni komentator David Jones z našim gostom D. Michaelom Lindsayjem, profesorjem sociologije na Univerzi Rice in avtorjem nova knjiga "Vera v politiko", ki prihaja 28. decembra 2007 se liberalni kolumnist New York Timesa Paul Krugman sreča s fanti v razburljivi pol ure.

Gary Polland je dolgoletni konservativni in republikanski tiskovni predstavnik, zbiralec sredstev in vodja, ki je pred kratkim dokončal tri mandate kot republikanski predsednik okrožja Harris. V svojih treh mandatih je bil Gary opisan kot najuspešnejši predsednik okrožja v Ameriki s strani Human Events - The National Conservative Weekly. Deseto leto ureja glasilo o ključnih konservativnih in republikanskih vprašanjih. Zadnjih šest let je urejal Texas Conservative Review. Gary je odvetnik in strateški svetovalec. Dosegljivi ste na (713) 621-6335.


Zanesljivost v velikem obsegu je eden največjih izzivov, s katerimi se soočamo na Amazon.com, eni največjih operacij e-trgovine na svetu, tudi najmanjši izpad ima pomembne finančne posledice in vpliva na zaupanje strank. Platforma Amazon.com, ki ponuja storitve za številna spletna mesta po vsem svetu, se izvaja poleg infrastrukture več deset tisoč strežnikov in omrežnih komponent, ki se nahajajo v številnih podatkovnih centrih po vsem svetu. V tem obsegu majhne in velike komponente neprestano odpovedujejo in način obstojnega stanja ob teh napakah vpliva na zanesljivost in razširljivost sistemov programske opreme.

Ta članek predstavlja oblikovanje in izvajanje Dynama, visoko razpoložljivega sistema za shranjevanje ključev in vrednosti, ki ga nekatere osnovne storitve Amazon uporabljajo za zagotavljanje "vedno vklopljene" izkušnje. Da bi dosegli to raven razpoložljivosti, Dynamo žrtvuje doslednost v določenih scenarijih napak. Široko uporablja različice objektov in reševanje konfliktov, ki jih podpira aplikacija, na način, ki razvijalcem ponuja nov vmesnik.


Arhiv PDF

Ali razvijate klasično utemeljeno teorijo? Ali imate podatke, ki bi jih lahko uporabili in nadalje razvili v novo utemeljeno teorijo? Ali delate na formalni teoriji ali razmišljate o metodološkem vprašanju? Vabimo vas, da svoj prispevek predložite v obravnavo pri naslednji številki pregleda utemeljene teorije, ki bo vsako leto izšla konec decembra in junija.

Baza podatkov pregleda utemeljene teorije zdaj vsebuje več kot sto člankov o klasičnih utemeljenih teorijah - bodisi z metodološkega bodisi s teoretičnega vidika. Bazo odprtega dostopa bi radi razširili z bolj utemeljenimi teorijami, ki resnično dokazujejo interdisciplinarni potencial klasične metode utemeljene teorije. Po želji 50. obletnice soustanovitelja GT-ja dr. Barneyja Glaserja bi radi videli konglomerat novih utemeljenih teorij, ki obsegajo široko paleto disciplin in tem ter kažejo splošno uporabnost in konceptualne prednosti v različnih družbenih kontekstih. Teorije bodo strokovno pregledali izkušeni člani svetovalnega odbora pri reviji utemeljene teorije.

Prosimo, da svoj prispevek oddate najpozneje 1. aprila za junijsko izdajo in 15. septembra za decembrsko.


F iona P aisley in P amela S cully. Pisanje nadnacionalne zgodovine R oland W enzlhuemer. Delati globalno zgodovino: uvod v 6 konceptov.

Bruce Robbins, F iona P aisley in P amela S cully. Pisanje nadnacionalne zgodovine R oland W enzlhuemer. Delati globalno zgodovino: uvod v 6 konceptov., Ameriški zgodovinski pregled, Letnik 125, številka 5, december 2020, strani 1809–1811, https://doi.org/10.1093/ahr/rhaa078

Ko zgodovinarji poskušajo preseči narod, kot so mnogi v zadnjih desetletjih, kakšna je razlika za zgodovino, ki jo pišejo? Kakšna razlika naj bi naredi? Ta dva uvoda Bloomsburyja -Pisanje nadnacionalne zgodovine, avtorja Fiona Paisley in Pamela Scully, in Delati globalno zgodovino: uvod v 6 konceptov, avtorja Roland Wenzlhuemer - ponudite dobrodošlo priložnost za povpraševanje.

Če sodimo po Paisleyjevem in Scullyjevem zborniku, je vzorni nadnacionalni proces kolonializem, ustrezen predmet transnacionalne zgodovine pa so žrtve kolonializma. Na prvi pogled je njihova knjiga nekakšna označena bibliografija štipendij, posvečena tej temi - izjemno informativna za nehistorista, kot sem jaz, in verjetno tudi za disciplinarne neofite, čeprav žanr ne zahteva.


Evakuacija prebivalstva: ocenjevanje prostorske variabilnosti geofizikalnega tveganja in družbene ranljivosti za naravne nevarnosti

Razvoj učinkovite strategije evakuacije za orkanska območja predstavlja izzive načrtovalcem nujnih primerov zaradi prostorskih razlik v geofizikalnem tveganju in socialni ranljivosti. Ta študija preučuje prostorsko variabilnost potreb po pomoči pri evakuaciji v zvezi z nevarnostjo orkana. Razvita sta dva kvantitativna kazalca: indeks geofizičnega tveganja, ki temelji na podatkih Nacionalnega centra za orkane in Nacionalnega programa za zavarovanje pred poplavami, ter indeks socialne ranljivosti, ki temelji na podatkih popisa. Ti indeksi so združeni za določanje prostorskih vzorcev potreb po pomoči pri evakuaciji v okrožju Hillsborough, Florida. Analizirajo se štiri dimenzije evakuacije: lastnosti prebivalstva in gradbene strukture, različen dostop do virov, posebne potrebe po evakuaciji in kombinacija spremenljivk. Rezultati kažejo, da lahko geofizikalno tveganje in socialna ranljivost povzročijo različne prostorske vzorce, ki otežujejo obvladovanje izrednih razmer. Različni ukrepi socialne ranljivosti prav tako motijo ​​strategije evakuacije in lahko povzročijo neučinkovite prakse. Trdi se, da je treba skrbno pretehtati značilnosti lokalnega prebivalstva.


Pregled, letnik 6: 15. november 2007 - Zgodovina

Davki na delo, produktivnost in davčna konkurenca (z A. Lahirijem)

O polarizaciji partijskih platform (z B. Eyigungorjem)

Samoizpolnjujoče se dolžniške krize, ponovno pregledano (z M. Aguiarjem, H. Coleom in Z. Stangebyejem) ( revidirano, februar#3921 ) PDF

Odnos velikosti podjetja in finančnega vzvoda ter njegove posledice za vstop in poslovno koncentracijo (z B. Eyigungorjem) ( revidirano, oktober ཐ ) PDF

Kvantitativna teorija kreditne ocene (z D. Corbae, K. Dempsey in J-V. Rios-Rull) ( Septembra ཐ ) PDF

Inercija politike, negotovost volitev in pomanjkljivost obstoja političnih strank (z B. Eyigungorjem), Pregled ekonomskih študij, 87 (6), november 2020, str. 2600-2638, PDF

Endogeni politični promet in nihanja pri tveganju suverenega neplačila (z B. Eyigungorjem), Revija za mednarodno ekonomijo, 117, marec 2019, str. 37-50.

Model mesta, ki ga je mogoče slediti, za agregatno analizo (z B. Eyigungorjem), Mednarodni gospodarski pregled, 58 (1), 2017, str.127-155.

Kvantitativni modeli kriz državnega dolga (z M. Aguiarjem, H. Coleom in Z. Stangebyejem), Priročnik za makroekonomijo (Ed. J. B. Taylor in H. Uhlig), letnik 2B, 2016, str. 1697-1755.

Neprekinjena Markovska ravnotežja s kvazigeometrijskim popustom (z B. Eyigungorjem), Revija za ekonomsko teorijo, 163 (maj), 2016, str. 467-494.

Dogovor o starejših za državni dolg (z B. Eyigungorjem), American Economic Review, 105(12), 2015, 3740-3765.

Kvantitativna analiza stanovanjskega in hipotekarnega trga v ZDA ter krize zaprtja (z B. Eyigungorjem), Pregled gospodarske dinamike, 18 (2), 2015, str. 165-184.

Vstop in izstop, raznolikost izdelkov in poslovni cikel (z R.Cooperjem), Ekonomska preiskava, 52 (4), 2014, str. 1466-1484.

Zavarovanje študentskih posojil pred finančnim tveganjem, da ne bi končali fakultete (s F. Ionescujem) Kvantitativna ekonomija, 3 (3), 2012, str. 393-420.

Obravnavanje potrošniških neplačil: Stečaj proti odškodnini (z G. Gordonom) Journal of Monetary Economics, 59, Dopolnilo , 2012, str. S1-s16.

Tveganje zapadlosti, zadolženosti in neplačila (z B. Eyigungorjem) American Economic Review, 102 (6), 2012, str. 2674-2699.

Spinoffs in trg idej (z E. Rossi-Hansberg) Mednarodni gospodarski pregled, 53 (1), 2012, str. 53-93.

Končno življenje, teorija zasebnih informacij nezavarovanega potrošniškega dolga (z D.Corbae, J-V. Rios-Rull) Revija za ekonomsko teorijo, 142 (1), 2008, str. 149-177.

Kvantitativna teorija nezavarovanega potrošniškega kredita s tveganjem neplačila (z D.Corbae, M.Nakajima in J-V.Rios-Rull) Ekonometrija, 75 (6), 2007, str. 1525-1589.

Skupni stroški blaginje zaradi velike depresije, brezposelnosti (z D.Corbaejem) Journal of Monetary Economics 54 (6), 2007, str. 1529-44

Mestna gostota in stopnja izumov (z G.Carlino in R.Huntom) Journal of Urban Economics 61 (3), 2007, str. 389-415

Denarne in finančne sile v veliki depresiji (z D. Corbaejem) New Palgrave: Ekonomski slovar

Dekoncentracija zaposlovanja: nova perspektiva ameriške povojne urbane evolucije (z G. Carlino) Journal of Regional Science, 42, 2002, str.455-475.

Skupna rast zaposlovanja metropolitov in dekoncentracija zaposlovanja metropolitov (z G. Carlino) Journal of Monetary Economics, 48, 2001, str. 549-583.

Zahteve glede minimalne porabe: teoretične in količinske posledice za rast in distribucijo (z B. Ravikumarjem) Makroekonomska dinamika, 3, 1999, str. 482-505.

Denar in finance z drago zavezo (z D. Corbaejem) Journal of Monetary Economics, 37 (2-3), 1996, str. 225-248.

Komentirajte & quotInflacija, finančni trgi in oblikovanje kapitala & quot (avtorja S. Choi, B.D. Smith in J.H. Boyd) Pregled Federal Reserve Bank of St. Louis 78 (3), 1996, str. 38-39.

Ravnotežje vrednotenja s stroški transakcij, (z D. Corbaejem) American Economic Review, Papers and Proceedings, Maj 1995, 287-290.

Prehodna dinamika in porazdelitev bogastva v modelu neoklasične rasti Journal of Public Economics, 54, 1994, 97-119.

Strateško dopolnjevanje pri oblikovanju podjetij: agregatna nihanja in ravnovesje sončnih peg (z B. Ravikumarjem in R. Cooperjem) Pregled ekonomskih študij, 60, 1993, str. 795-811.

Komentirajte & quotCena in stabilnost proizvodnje v skladu z alternativnimi pravili denarne politike & quot (avtorja J. E. Gagnon in R.W. Tryon) Operativni postopki in vodenje denarne politike, Svet guvernerjev sistema zveznih rezerv. [Zbornik] št. 1 točka 2, 1993.

Udeležba na endogenem trgu in splošna ravnotežna vrednost denarja (z Deanom Corbaejem) Revija za politično ekonomijo, 100, junij 1992, str. 615-646.

Neoklasični model sezonskih nihanj (z B. Ravikumarjem) Journal of Monetary Economics, 29, št. 1, 1992, str. 59-86.

Množica ravnotežij in nihanj v dinamično nepopolno konkurenčnih gospodarstvih (z R. Cooperjem) American Economic Review, Papers and Proceedings, Maj 1989, 353-57.

Zmanjševanje dolga in prednost v modelu državnega dolga, ki ga ni mogoče plačati (z B. Eyigungorjem) PDF

Ali omejitve ponudbe povečujejo vrednost mestnih zemljišč? (Zanemarjena) vloga zunanjih produkcij (z B. Eyigungorjem) PDF

Pridržki in dinamika cen stanovanj: kvantitativna analiza hipotekarne krize in politika preprečevanja zaplembe (z B. Eyigungorjem) PDF

Kvantitativna ocena vloge gospodarstev aglomeracij v prostorski koncentraciji zaposlovanja v ZDA PDF

Konkurenčne teorije za gospodarstva s splošnimi tehnologijami transakcij (z D. Corbaejem) PDF

Primerjava blaginje poslovnih ciklov pred in po drugi svetovni vojni: nekatere posledice za vlogo povojne makroekonomske politike (z D. Corbaejem) PDF

Neoklasični pristop k presenetljivemu sezonskemu vedenju skupne proizvodnje in prodaje (z B. Ravikumarjem) PDF

O optimalnosti odpravljanja sezonskosti pri nominalnih obrestnih merah PDF

11. poglavje za države ?, Economic Insights, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Povezava do drugega četrtletja 2016

Previsok dolga: Zakaj je okrevanje po finančni krizi lahko počasno, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Drugo četrtletje 2013 (ponatisnjeno v Pregled kreditnega in finančnega upravljanja, Letnik 19, št. 3, tretje četrtletje, 2013).

Teorija o razcvetu in padcu cen sredstev in negotovi vrnitvi k inovacijam, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Četrto četrtletje 2011.

Razbremenitev in finančni pospeševalnik: kako lahko Wall Street šokira Main Street, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Drugo četrtletje 2010.

Povečanje makroekonomije: mikroekonomija skupnih potrošniških izdatkov, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Prvo četrtletje 2009.

Ekonomska logika novega začetka, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Prvo četrtletje 2008.

Dolgoročni učinki zakona o stečajni reformi, Research Rap, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Julija 2006.

Rude in rezultati: Dva primera, kako je konkurenca povzročila čudeže produktivnosti, Pregled podjetja, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Prvo četrtletje, 2005.

Ekonomije aglomeracij: iskra, ki vžge mesto? Pregled podjetja, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Tretje četrtletje, 2003.

Taylorjeva krivulja in kompromis med brezposelnostjo in inflacijo, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia Tretje četrtletje 2002 POVEZAVA

Zakaj je proticiklična denarna politika pomembna? Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia Drugo četrtletje 2001 (ponatisnjeno leta Boletin, Centro De Estudios Monetarios LatinoAmericanos, XLVII, št. 4, oktober-december 2001).

Od ciklov do šokov: napredek v teoriji poslovnega cikla, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia Marec/april 2000.

Resnični poslovni cikli: dediščina proticikličnih politik? Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Januar/februar 1999 (ponatisnjeno leta Regija, Federal Reserve Bank of Minneapolis, Marec 1999 in Pregled kreditnega in finančnega upravljanja, Letnik 5, št. 4, četrta četrtina, 1999).

Lastništvo stanovanj, davki in dodelitev tveganj stanovanjskih nepremičnin, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia, September/oktober, 1996.

Rast produktivnosti in ameriški poslovni cikel, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia September/oktober 1995.

Več iz manj: recept za dolgoročno rast, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia Maj/junij 1994.

Naslonjeni proti sezonskemu vetru: primer sezonskega umirjanja obrestnih mer, Poslovni pregled, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Marec/april 1993


Kakovost obveznega razkritja: oslabitev dobrega imena. Empirična analiza podjetij, ki kotirajo na evropskem trgu

Prispevek predstavlja rezultate empirične analize kakovosti obveznega razkritja MRS 36 - oslabitev sredstev. Analiza se osredotoča zlasti na razkritje dobrega imena.

Namen prispevka je preveriti, ali podjetja razkrivajo informacije, ki jih zahtevajo MSRP o oslabitvi dobrega imena. Mednarodna finančna kriza je povzročila, da so številna podjetja pripoznala izgube zaradi oslabitve dobrega imena ali dvakrat (ali več) letno preverila, ali so nastale izgube zaradi oslabitve. Zaradi vse večje pomembnosti dobrega imena v računovodskih izkazih družb je razkritje postalo izjemno pomembno vprašanje. MRS 36 opredeljuje, da družbe med drugim razkrijejo knjigovodsko vrednost dobrega imena, dodeljeno denar ustvarjajoči enoti (CGU), na podlagi katere je bila določena nadomestljiva vrednost enote, diskontna stopnja, uporabljena za projekcije denarnega toka, itd. O kakovosti prostovoljnega razkritja oslabitve so bile izvedene številne študije, rezultati pa kažejo, da je indeks razkritja zelo nizek. Namen našega prispevka je torej preveriti, ali je obvezno razkritje najprej prikazano v pojasnilih h konsolidiranemu računovodskemu izkazu. Consequently, an empirical analysis was carried out of the consolidated financial statements of the groups listed on the Italian, French, German and Spanish Stock Exchanges and belonging to the main indexes of the above-mentioned markets (FTSEMIB40, CAC40, DAX30, IBEX35). The sample is made up of 141 consolidated financial statements referring to the year 2010. The methodology of research is based on the use of the disclosure index (Botosan, 1997). The results are surprising: they show that the disclosure index is very low and there are wide differences between the stock markets analyzed. A question arises from the evidence: why is the quality of mandatory disclosure so poor? Standard setters, practitioners and academics must deal with this topic.


Journal of Management Development

The purpose of this paper is to establish the relationship between intellectual capital (IC) and employees' productivity (EP) in the Gulf Cooperation Council (GCC) region.

Leadership style effect on virtual team efficiency: trust, operational cohesion and media richness roles

The purpose of this article is to explain the effect of leadership styles on a virtual team efficiency, assuming the existence of mediating variables (media richness&hellip

Spiritual leadership and intention to stay: examining the mediating role of employee voice behaviour

Spiritual leadership focuses on intrinsically motivating the workforce though shared values, attitudes and behaviours and is about achieving organizational excellence&hellip

君子 Junzi leadership in Singapore: governance and human capital development

This paper provides insights as to how a Confucian-inspired Junzi style of leadership translates into initiatives toward human capital development in Singapore. After&hellip

Meeting effectiveness and task performance: meeting size matters

The purpose of this study was to investigate how a key meeting design characteristic, meeting size, affects the relationship between meeting effectiveness and task&hellip


The National Review Archive (1955-present)

Search and display the full text of leading journal of opinion since its inception in 1955 by William F. Buckley Jr. The Državna revija consistently provides insightful and unique coverage of political, economic, social, and cultural issues and trends. With its hallmarks of style, wit, and intelligence, Državna revija does much more than merely render facts and commentary it clarifies the real causes, principles, and philosophies underlying today’s and tomorrow’s most important issues.

Deliti to:

Všečkaj to:

6 responses to &ldquo The National Review Archive (1955-present) &rdquo

I am interested in subscribing to the National Review archives 1955 to the present

Hi, John
The National Review archives and other library-subscribed databases are licensed for use only by members of the Carnegie Mellon University community. Temporary permission to use databases in-house can be obtained by registering with photo ID at the circulation desk in any CMU library.

Cindy Carroll
Dean’s Office
University Libraries

Your search just stated there are there are no results for Whittaker Chambers , and a second one said the same for Ayn Rand. Yet another source nearby gave me both in 1957, Chambers reviewing Atlas Shrugged. with several other related sources. Why does you site give me so little, that is, NOTHING? The other site was near yours whem I googled National Review Archives . Matt @ [email protected]

See reply to later message.

NRO Archives got me all this yoursite got me nothing Why?
Big Sister Is Watching You – Whittaker Chambers – National Review …
Oct 12, 2007 – Whittaker Chambers writes on NRO: Several years ago, Miss Ayn Rand wrote The Fountainhead. Despite a generally poor press, it is said to …
http://www.nationalreview.com/articles/222482/big-sister-watching…/flashback
Ayn Rand and Whittaker Chambers, Cont’d – By Richard M. Reinsch …
Aug 25, 2010 – Richard M. Reinsch writes on NRO: Jason Lee Steorts’s interesting response to my comments elucidates the rationale for the modern separation …
http://www.nationalreview.com/…/ayn-rand-and-whittaker-chambers-contd-richard-m-reinsch
Re: Ayn Rand and Whittaker Chambers – By Jason Lee Steorts – The …
Aug 24, 2010 – Jason Lee Steorts writes on NRO: Many thanks to Richard Reinsch for his comments on my Ayn Rand/Whittaker Chambers piece.
http://www.nationalreview.com/…/re-ayn-rand-and-whittaker-chambers-jason-steorts
Big Sister Is Watching You – Whittaker Chambers – National Review …
Oct 12, 2007 – Whittaker Chambers writes on NRO: Several years ago, Miss Ayn Rand wrote The Fountainhead. Despite a generally poor press, …
http://www.nationalreview.com/articles/222482/big-sister-watching…/flashback. .
Ayn Rand and Whittaker Chambers – Jason Lee Steorts – National …
Aug 24, 2010 – Jason Lee Steorts writes on NRO: In writing “The Greatly Ghastly Rand” for NR’s current print issue, I wanted to evaluate Ayn Rand foremost …
http://www.nationalreview.com/…/ayn-rand-and-whittaker-chambers-jason-lee-steorts
Re: Ayn Rand and Whittaker Chambers – By Richard Reinsch – The …
Aug 24, 2010 – Richard Reinsch writes on NRO: Jason Lee Steorts’s thoughtful essay on Ayn Rand, and his piece evaluating Whittaker Chambers’s famous review …
http://www.nationalreview.com/…/re-ayn-rand-and-whittaker-chambers-richard-reinsch Thanks.

Hi, Matt
The Internet being what it is, and Google being what it is, it’s impossible to predict or control what displays in Google search results. However, the National Review Archive index that CMU Libraries subscribe to, which yielded no results for you, prompting your complaint, is licensed for access by enrolled students, faculty and staff at Carnegie Mellon University only. As a user who is not affiliated with Carnegie Mellon University, you got no results from the CMU resource, which is a restricted database – but plenty of results from the NRO public web site.


Poglej si posnetek: 01 - TexasSluts - 13 12 2007


Komentarji:

  1. Nikolrajas

    Ugotavljam, da nimate prav. Vabim vas, da se pogovorite. Pišite v PM, govorili bomo.

  2. Mule

    Mislim, da se motiš. Pošljite mi e -pošto na PM.

  3. Doane

    Excuse please, that I interrupt you.

  4. Linddun

    Menim, kaj je zelo zanimiva tema. Predlagam vam, da se pogovorite tukaj ali v PM.

  5. Gorisar

    Tukaj sem po naključju, vendar sem se posebej registriral na forumu, da bi sodeloval pri razpravi o tem vprašanju.



Napišite sporočilo